Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sigma Technology Group
Elektronikproduktion |

Sigma Technology, inte bland de kinesiska företag som påförts sanktioner av EU

Den 7 maj publicerade Financial Times en artikel om att Bryssel planerar sanktioner mot kinesiska företag som hjälper Rysslands krigsmaskin. Flera bolag nämns i artikeln och däribland Sigma Technology. Detta bolag har dock ingen koppling till den svenska företagsgruppen.

Sigma Technology har bedrivit verksamhet i Kina (Shanghai och Peking) sedan 2006 genom ett företag med det officiella registreringsnamnet Sigma Kudos Beijing Co. Ltd. Via bolaget erbjuder Sigma konsulttjänster inom produktinformation och informationshantering. 

I artikeln från Financial Times går det att läsa att Bryssel lagt förslag på sanktioner mot kinesiska bolag som stödjer Rysslands krigsverksamhet. Sju kinesiska företag anklagas för att sälja utrustning som kan användas i vapen har namngivits i ett nytt sanktionspaket. Ett av företagen som namnges är Sigma Technology.

Det hela har fått den svenska företagsgruppen att reagera och går nu ut och dementerar uppgifterna att deras verksamhet skulle ha något med sanktionspaketet att göra.

"Sigmas verksamhet i Kina är varken ansluten eller relaterad på något sätt till det andra Hongkongbaserade företaget som heter Sigma Technology och nämndes i Financial Times tidigare den här veckan," skriver Sigma Technology i ett pressmeddelande. 

Det Sigma Technology som nämns i artikeln är i själva verket ett Hongkongbaserat företag inom området för konsumentelektronik och försörjningskedjehantering – helt utan koppling till den svenska företagsgruppen.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-2