Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© CTEK
Elektronikproduktion |

Henrik Fagrenius blir ny vd och koncernchef för CTEK

CTEK AB har utsett Henrik Fagrenius till ny vd och koncernchef. Henrik Fagrenius kommer att efterträda Ola Carlsson, tillförodnad vd, under andra halvåret 2023.

Henrik Fagrenius tar med sig erfarenhet och kunskap från tidigare roller i ledande positioner, bland annat från fordonsindustrin, något som CTEKs styrelse ser som något stärkande för bolaget.

– Efter en grundlig och robust sökprocess är vi mycket glada att kunna välkomna Henrik Fagrenius till CTEK. Henrik Fagrenius starka och moderna ledarskap, breda internationella erfarenhet och erfarenhet inom bland annat fordonsindustrin gör honom till rätt person att leda det fortsatta genomförandet av CTEKs strategi och ta CTEK tillbaka in på en stark tillväxt- och lönsamhetsresa, säger CTEKs styrelseordförande Hans Stråberg i ett pressmeddelande.

För närvarande axlar Henrik  rollen som President EMEA, Dometic Group AB. Han har tidigare varit vd och koncernchef för Leax Group AB och haft flera befattningar inom Scania i Sverige och internationellt.

– Jag är mycket glad och tacksam för möjligheten att leda CTEK, ett mycket respekterat företag inom sin bransch. CTEK har en tydlig strategisk inriktning och jag ser fram emot att engagera mig i organisationen och ytterligare påskynda den pågående omvandlingen till en ännu mera kundfokuserad, innovativ, lönsam och hållbar verksamhet, säger CTEK:s tillträdande vd och koncernchef Henrik Fagrenius. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2