Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Infineon
Teknik |

Infineon köper svensk leverantör för AI-lösningar

Den tyska halvledarjätten köper den svenska startuppen Imagimob, ett mjukvarubolag som fokuserar på AI och maskininlärningslösningar för små edge-enheter.

"Med detta förvärv förstärker Infineon sin position att erbjuda en maskininlärningslösning (ML) i världsklass och kompletterar avsevärt sina AI-erbjudanden," skriver Infineon i ett pressmeddelande. 

Imagimob tillhandahåller en heltäckande platform för AI-lösningar och en verktygskedja för maskininlärning för små edge-enheter, annars kallad Tiny Machine Learning. Infineon förvärvar 100 procnet av bolagets aktier och parterna har kommit överens om att inte avslöja transaktionsbeloppet.

– Med Infineon kan vi accelerera våra kunders utveckling, möjliggöra nya applikationer och hjälpa dem att differentiera sig på sina marknader, säger Anders Hardebring, medgrundare och vd för Imagimob.

Imagimobs plattform möjliggör en rad användningsfall, såsom ljudhändelsedetektering, röststyrning, prediktivt underhåll, gestigenkänning, signalklassificering såväl som materialdetektering, och kommer att utöka Infineons hårdvara/mjukvara ekosystem.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons