Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volta Trucks
Elektronikproduktion |

Volta Trucks påskyndar lanseringen i Sverige

Volta Trucks påskyndar marknadslanseringen i Sverige och siktar på att släppa Volta Zero på svenska vägar i mitten av 2023. Bolaget planerade tidigare en introduktionen under 2024, men ett stigande intresse har lett till att man nu väljer att snabba på med lanseringen.

Företaget tidigarelägger sin lanseringsplan och räknar med att ha fordon på vägarna i Sverige redan vid mitten av 2023. Enligt den tidigare planen skulle introduktionen ske under 2024. Volta Trucks skriver i ett pressmeddelande att beslutet om tidigareläggning baseras på en ökad efterfrågan och ett kraftigt stigande intresse bland kunder som har verksamhet i Skandinavien.

Både 16- och 18-tonsversionerna av Volta Zero är avsedda för stadstrafik och enligt bolaget är det den vanligast viktklassen för transporter i större städer som Stockholm, Göteborg och Malmö.

Vi är för närvarande i dialog med flera stora transportföretag i Sverige och vårt mål är att de ska kunna ta emot fordon ur vår kundtest-flotta under mitten av 2023. De här omfattande testningarna ger kunden möjlighet att utvärdera fordonet i lokala förhållanden och förstå hur en ny hel-elektrisk Volta Zero tillsammans med vårt unika Truck as a Service-erbjudande passar in i kundens nuvarande flotta och operativa verksamhet, säger Volta Trucks vd, Essa El-Saleh, i pressmeddelandet.
 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons