Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Pixabay
Teknik |

15 miljoner kronor från KK-stiftelsen till forskning om data och AI

Industriforskarskolan DIA på Linnéuniversitetet, med inriktning mot dataintensiva tillämpningar, har beviljats 15,1 miljoner kronor av KK-stiftelsen för ett nytt intag av doktorander.

Nu är rekryteringen i full gång. Tillsammans med universitetets och företagens insatser omfattar satsningen drygt 38 miljoner kronor. 

Sju nya industridoktorander kommer under 2023 att antas till industriforskarskolan Data Intensive Applications (DIA). Doktoranderna kommer att anställas på företagen Electrolux Professional, Fortnox, Micropower, Softwerk, Virtual Manufacturing, Volvo CE och Vultus.

DIA startades i mars 2020 inom Linnéuniversitetets spetsforskningsmiljö Data Intensive Sciences and Applications (DISA) med stödfinansiering från KK-stiftelsen. Fokus ligger på de utmaningarna inom big data och AI som universitetets samarbetspartners i industrin möter.

Nu är en ny fas påbörjad och rekryteringarna är i full gång. Några företag har redan hittat sina kandidater, medan tjänster fortfarande finns att söka på andra företag.

– Ett flertal av dessa företag har industridoktorander anställda sedan första fasen. Att de nu tar in fler är ett tydligt bevis på den nytta som doktoranderna bidrar med i sina företag, säger professor Welf Löwe som leder forskarskolan i ett pressmeddelande.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1