Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© SKF
Teknik |

SKF investerar i magnetlagertillverkning

SKF ökar sin teknik- och tillverkningskapacitet inom magnetlager med en investering på totalt 50 miljoner kronor i en ny tillverkningsanläggning i Tangier, Marocko.

SKF säger att den nya anläggningen kommer att trappa upp verksamheten under det andra kvartalet och kommer när den är i full drift att bidra till att möta den växande efterfrågan på magnetlager. 

Magnetlager har ett antal olika tillämpningsområden inom turbomaskiner och andra höghastighetsapplikationer samt halvledarindustrin.

– Magnetlager har spelat en nyckelroll inom traditionella energisegment i många år. Eftersom denna teknik nu spelar en central roll inom gröna industrier behöver vi se till att vi kan behålla vår ledande position vad gäller teknisk utveckling och kundservice. Vår nya anläggning i Marocko är ett viktigt steg i denna riktning, säger Thomas Fröst, President, Independent & Emerging Business, i ett pressmeddelande. 

Magnetlager är ett av SKFs tillväxtområden inom teknikutveckling och under 2022 nådde koncernen en rekordhög orderingång för dessa produkter på över 1 miljard kronor.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2