Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Abax
Teknik |

Abax ska hjälpa företag hålla koll på verktygen

IoT-företaget ABAX har lanserat en ny lösning som realtidsövervakar verktyg och utrustning i flera fordon – vilket innebär att användare kan få full koll på vart de befinner sig och säkerställer att skåpbilarna är fullt utrustade för nästa jobb.

Enligt Abax letar byggnadsarbetare efter försvunnen utrustning i genomsnitt i 10 minuter varje dag. Slå ihop detta så blir det 38 timmar av förlorad arbetstid varje år. Skulle utrustningen dessutom vara borta på riktigt blir kostnaderna ännu större. Det är just detta som IoT-bolaget siktar på att lösa.

– Vi har utvecklat ABAX Smart Inventory för att en gång för alla lösa ett problem som många kunder trott varit oundvikligt. Vi vet att våra kunder regelbundet slösar bort betydande tid, pengar och resurser på grund av att deras skåpbilar inte är ordentligt utrustade eller att de har glömt verktyg, säger Thomas Hallin, kommersiell chef för ABAX i Sverige.  

Det funkar så här; kunden skapar en inventarieförteckning i sitt Abax-system och kan tilldela enskilda verktyg eller utrustningsdelar till ett enskilt fordon. Skulle en bil lämna en plats i 10 minuter, utan att ett av de tilldelade verktygen är med, kommer föraren att få en varning. Antingen kan man vända om eller låta en kollega ta med verktyget.

 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons