Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Nokia
Elektronikproduktion |

208 jobb hänger löst när Nokia strukturerar om in Finland

Det finska telekomföretaget Nokia planerar att fortsätta vidta åtgärder för att förbättra kostnadsstrukturen och omorganisera sin verksamhet i Finland som en del av de sparprogram bolaget sjösatte under 2021.

Nokia meddelar att bolaget inlett fackliga förhandlingar i Finland som beräknas leda till en minskning med upp till 208 jobb. Vissa funktioner som System-on-Chip (SoC) produktutveckling och bolagets produktionsanläggning i Uleåborg ingår dock inte i förhandlingarna, utöver det berör de Nokias samtliga verksamheter i landet.

Tommi Uitto, chef för Nokias affärsgrupp Mobile Networks och landschef för Finland, säger i ett pressmeddelande att bolaget börjat se tecken på en förändring i kundernas köpbeteende på grund av den ekonomiska situationen.

– Vi måste reagera på denna förändring som en del av det program vi startade redan 2021. Vårt mål är att säkerställa hållbar och lönsam tillväxt på lång sikt. Dessa beslut är aldrig lätta och vi gör vårt bästa för att stödja vår personal i denna situation, säger Tommi Uitto.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons