Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© SKF
Teknik |

SKF ska undersöka strategiskt samarbete med kinesiska Wolong

SKF och Wolong Group, en kinesisk tillverkare av motor- och frekvensomriktare, har skrivit en avsiktsförklaring för att undersöka möjligheterna att strategiskt samarbete med fokus på att "främja och tillämpa magnetlagerteknik".

Bolagen siktar på att sänka kostnaderna och öka verkningsgraderna för kunderna genom att förse marknaden med mer konkurrenskraftiga höghastighetsmotorer med tillhörande frekvensomriktare. 

Med magnetlagerteknik kan höghastighetsmotorer med frekvensomriktare öka verkningsgraden med 30–50 procent jämfört med traditionella system, skriver SKF i ett pressmeddelande. Underhållsarbetet minskar också då magnetlager inte behöver någon smörjning och har hög tillförlitlighet, vilket ytterligare förbättrar systemets verkningsgrad samt minskar utrustningens livscykelkostnad.

I strävan mot en mer hållbar utveckling har höghastighetsmotorer med magnetisk levitation blivit alltmer fördelaktiga för roterande utrustning. Motorerna har lågt mekaniskt slitage, låg energiförbrukning, lågt ljud och lång livslängd och är lämpliga för speciella miljöer som höghastighets-, vakuum- och extremt rena miljöer.

– Marknaden för höghastighetsmotorer med magnetisk levitation har stora utvecklingsmöjligheter. Genom att undersöka ett samarbete med Wolong Group kommer vi att kunna förse kunderna med mer konkurrenskraftiga produkter och tjänster, samtidigt som vi ytterligare utvidgar användningen av höghastighetsteknik och kontrollsystem för magnetlager och höghastighetsmotorer, säger Thomas Fröst, President, Independent and Emerging Businesses, på SKF, i ett pressmeddelande. 

Wolong Electric Group fäster själva stor vikt vid samarbetet med SKF.

– Vårt samarbete i projektet kring höghastighetsmotorer, magnetlager och frekvensomriktare kompletterar varandras fördelar, förbättrar energieffektiviteten avsevärt, och minskar koldioxidutsläppen. Vår ambition är att förse marknaden med nya höghastighetsmotorer med magnetisk levitation och samtidigt bidra till en hållbar utveckling, säger Douglas Pang, ordförande för Wolong Electric Group.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons