Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© skypixel dreamstime.com
Teknik |

Sectra och AFRY ska säkra samhällsviktiga verksamheter

Cybersäkerhets- och medicinteknikföretaget Sectra kommer tillsammans med teknikkonsultföretaget Afry att jobba för att ta fram en heltäckande och flexibel säkerhetslösning för operativa tekniksystem inom kritisk infrastruktur och annan samhällsviktig verksamhet.

Efterfrågan av expertis inom cybersäkerhet ökar allt mer och lösningar efterfrågas för att hantera risker och sårbarheter inom dessa drifts-, produktions- och övervakningssystem.

Samarbetet mellan de båda bolagen etableras för att tillsammans kunna stärka och bredda erbjudandet av säkerhetsrelaterade tjänster inom säkerhet för operativa tekniksystem. Detta kommer bland annat att omfatta kontinuerlig övervakning av produktionskritiska system, vilket innebär att risker och potentiellt skadlig aktivitet ska kunna upptäckas och hanteras så tidigt som möjligt

– Vi har identifierat tillväxtmöjligheter inom cybersäkerhetsområdet, där vi ser ett tilltagande behov av både rådgivning och övervakningstjänster för att möta de ökande cybersäkerhetsriskerna inom kritisk infrastruktur. Sectras redan välutvecklade och etablerade erbjudande med övervakningstjänster kommer därför vara ett utmärkt komplement till våra tjänster, säger Gustav Sandberg, affärsområdeschef för cybersäkerhet på Afry i pressmeddelandet.

Tillsammans siktar Sectra och Afry på att möta det ökade behovet som finns på marknaden idag och de regulatoriska krav som förväntas påskynda efterfrågan ytterligare.

–  Vi var tidiga med att se behoven av övervakningstjänster för cybersäkerhet inom kritisk infrastruktur och är övertygade om att detta samarbete kommer skapa ytterligare synergier och leda till ökad tillväxt. I AFRY har vi hittat en samarbetspartner med stor expertis för säkerhet inom OT-system och med en etablerad, bred kundbas. Vi är övertygade om att vår kombinerade kompetens inom säkerhetsbedömningar, monitorering och incidenthantering kommer ge våra kunder säkrare och mer tillgängliga produktionssystem. Det gagnar i sin tur hela samhället genom ökad robusthet inom kritiska verksamheter som elproduktion, energidistribution och vattenförsörjning, säger Magnus Skogberg, vd för Sectra Communications.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons