Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sound Dimension
Elektronikproduktion |

Sound Dimension har hittat sin nya vd

Under mars månad stod det klart att Karlstadbolaget Sound Dimensions vd Thomas Bergdahl beslutat att avgå. En rekryteringsprocess inleddes direkt och nu har bolaget hittat en efterträdare.

Styrelsen för Sound Dimension har beslutat att utse Rickard Riblom till ny vd för bolaget. Rickard Riblom kommer närmast från Adventure Box Technology AB, där han sedan 2018 haft roller som vd och COO. 

Han tar med sig en lång erfarenhet av licensiering av ljudalgoritmer till tillverkare av högtalare och mobiltelefoner och har också varit med om att driva kraftig tillväxt inom flera olika branscher, inom strömningstjänster, spel och tidigare inom musik- och meddelandeappar.

– Jag är glad över att kunna hälsa Rickard välkommen som ny verkställande direktör för Sound Dimension. Rickards långa erfarenhet från olika tillväxtbolag, tillsammans med hans kunskaper inom strömningstjänster, produktutveckling, försäljning och inte minst finansieringsverksamhet, gör att han passar perfekt när Sound Dimension går vidare i sin kommersialiseringsprocess. Vi ligger redan nu före i den tidtabellen, både tekniskt och marknadsmässigt, och jag räknar med att tempot kommer att öka än mer, säger Sound Dimensions styrelseordförande Björn Walther i ett pressmeddelande.

Rickard Riblom tillträder den nya tjänsten omedelbart. Nuvarande verkställande direktören Thomas Bergdahl lämnar Sound Dimension för annan verksamhet, men kvarstår till överlämnandet är genomfört.

– Sound Dimension har en unik teknik och lösningar som ger en enorm potential för streamingmarknaden. Nu handlar det om att gå vidare i kommersialiseringen och fullt ut nyttja potentialen. Med tydligt fokus på Sound Dimensions streaminglösning måste vi nå ut till kunder samtidigt som vi bygger en finansiellt hållbar och långsiktig verksamhet som gynnar både bolaget och dess ägare, säger Rickard Riblom.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons