Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© TSMC
Komponenter |

TSMC dividerar fortfarande om tysk fabrik – inget beslut förrän augusti

Världens största halvledartillverkare, taiwanesiska TSMC är fortfarande i samtal om en potentiell fabrik i Tyskland. Men något slutgiltigt beslut kommer inte att fattar före tidigast augusti enligt bolaget.

– Jag vill inte gå in på den politiska sidan av saken, men jag tror att det finns ett behov för oss att förse våra kunder med ett varierat utbud, sa Kevin Zhang, senior vice president för affärsutveckling, till reportrar, och tillade att Europa är en  betydelsefull region med tanke på kundbasen och efterfrågan, rapporterar Reuters.

TSMC har för samtal med den tyska delstaten Sachsen sedan 2021 gällande möjligheterna att bygga en tillverkningsanläggning i Dresden. Om alla pusselbitar faller på plats skulle det bli TSMC:s första europeiska anläggning.

Under ett företagsevent i Amsterdam berättade Zhang för åhörarna att om ett beslut att bygga fabriken i Dresden fattas, så kommer det troligtvis att handla om en fabrik som kommer att använda sig av 28-nanometersteknik. Zhang ville dock inte gå in på vad en sådan fabrik potentiellt skulle kunna kosta eller storleken på eventuella subventioner som bolaget kommer att söka.

– Hittills har många bra framsteg gjorts, vi har stort stöd från lokala myndigheter, såväl som EU, men vi går igenom vår interna granskning och godkännandeprocess, avslutade Zhang enligt Reuters.

Bloomberg har tidigare rapporterat att TSMC har fört samtal om att investera 10 miljarder euro i den den eventuella Dresden-fabriken, och detta tillsammans med partners.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons