Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© FMV
Elektronikproduktion |

FMV har tecknat nytt tioårigt ramavtal med Saab

Ett nytt tioårigt ramavtal har tecknats mellan Försvarets materielverk och Saab gällande centralt systemstöd för den svenska arméns taktiska ledningsstödsystem, LSS Mark. Uppdraget kommer huvudsakligen att utföras av Combitech, som är ett dotterbolag till Saab.

Avtalet, som har ett totalt värde på cirka 1,2 miljarder kronor under tioårsperioden, omfattar tjänster och teknisk support för den svenska arméns digitala infrastruktur för ledningsstöd. En betydande del av arbetet kommer att styras, ledas och levereras från flera olika platser i Sverige av Combitech.

– Att vara en del av den svenska arméns digitala transformationsresa är ett stort privilegium och ansvar. Vår del av leveransen till LSS Mark kommer att fortsätta stärka den svenska arméns ledningsförmåga under många år framöver, säger Mikael Krusenberg, chef för Combitechs division Security solutions i ett pressmeddelande.

Ledningsstödsystem Mark, LSS Mark, är det sammantagna system av system som möjliggör att krigsförbanden, inom alla rörliga markförband, kan ledas i fält från divisionschef till soldat. Det centrala systemstödet kommer att stärka konfigurationen av data, dokumentation, underhåll, leveranser, garantier och andra tjänster.

– Vi är oerhört nöjda med att ha gått i mål med denna upphandling, som varit tidskrävande och komplex. Nu har vi en industripartner som i många avseenden ska kunna ta ett större ansvar och agera som FMV:s förlängda arm, säger Magnus Ernfors, programchef LSS Mark hos FMV, i ett separat pressmeddelande.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons