Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© abb
Elektronikproduktion |

ABB utsatt för ransomware-attack

ABB meddelar att bolaget blivit utsatt för en typ av ransomware. Så fort attacken uppdagades vidtog åtgärder för att begränsa och utvärdera incidenten.

ABB fick nyligen kännedom om en IT-säkerhetsincident som påverkade vissa ABB-system. ABB inledde en utredning, anlitade ledande experter, underrättade vissa brottsbekämpande myndigheter och dataskyddsmyndigheter och vidtog åtgärder för att begränsa och utvärdera incidenten. I ett pressmeddelande skriver ABB att man framgångsrikt kunde begränsa incidenten.

ABB berättar att samtliga kärntjänster och system är i gång, alla fabriker är i drift och företaget fortsätter att arbeta som vanligt. Samtidigt fortsätter man att återställa de tjänster och system som fortfarande är påverkade och fortsätter även att arbeta för att förbättra säkerheten i sina system.

Enligt företaget lyckades en obehörig tredje part få tillgång till vissa ABB-system. Denna "obehöriga tredje part" använde en typ av ransomware som inte är självförökande och exfiltrerade vissa data. 

ABB skriver i pressmeddelandet att man fortfarande arbetar med att identifiera och analysera incidenten och omfattningen av den drabbade datan.

"ABB kommer att kommunicera med berörda parter vid behov, inklusive till exempel specifika kunder, leverantörer och/eller individer där personligt identifierbar information påverkades," skriver bolaget.

Man befinner sig just nu i ett tidigt skede av utredningen av incidenten och ABB kommer att fortsätta att bedöma omfattningen av dess påverkan.


Visa fler nyheter
2024-03-04 15:24 V22.3.49-2