Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sivers Semiconductors
Komponenter |

Sivers vill öka produktionskapaciteten, ny fabrik i sikte

Sivers Photonics, en affärsenhet inom Sivers Semiconductors, utvärderar hur bolaget kan utöka sin kapacitet för att möta volymer på mer än 1 000 wafers per vecka.

För att nå målet kommer Sivers Semiconductors att starta ett affärsutvecklingsprojekt där man anlitar en rådgivare och gör ledningsförändringar inom Photonics.

Det hela har sin grund i att Sivers Photonics kunder närmar sig möjlig volymproduktion. I snart fem år har Sivers Photonics arbetat med dessa kunder, som hittills spenderat mer än 15 miljoner dollar i utvecklingskostnader för att säkra vägen till volymproduktion.

För att det svenska bolaget ska kunna nå volymproduktion med en eller flera av dessa kunder behöver man utöka kapaciteten och produktionsmöjligheterna. Vilket är just varför man startar ett projekt för att titta på en möjlig ny fabriksanläggning, antingen inom EU eller USA, men även strategiska partnerskap inom Photonics-området. 

Sivers har vänt sig till en ny rådgivare för att leda detta projekt och nuvarande vd för Photonics, William McLaughlin kommer att ansluta sig till projektet för att fånga upp vad Sivers bedömer är en betydande marknadsmöjlighet.  Under denna tid kommer Dr. Andrew McKee, CTO och medgrundare av Sivers Photonics att ta rollen som tillförordnad dotterbolags vd för Sivers Photonics.

Vidare skriver det svenska bolaget att man kommer att undersöka olika finansieringsalternativ, till exempel genom den den europeiska halvledarrättsakten (EU Chips Act), eller via den amerikanska motsvarigheten.

– Med den första ordern på cirka 30 000 chip som kommer att levereras under detta kvartal ser vi nu en tydligare väg mot volymproduktion. Genom att upprätta ett strategiskt projekt, anlita en rådgivare och ge Billy möjligheten att fokusera på att utöka vår leveranskapacitet och vår förmåga att leverera större volymer inom affärsenheten Photonics, tror vi att vi har den bästa möjligheten att säkra rätt lösning för nästa fas, säger Anders Storm, vd och koncernchef, Sivers Semiconductors i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1