Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© PiezoMotor
Komponenter |

Karin Thurberg ska axla rollen som CTO hos Acuvi

cuvi meddelar att bolaget rekryterar Karin Thurberg till CTO. Med sig tar hon en gedigen bakgrund från telekom- och elektronikbranschen, med mångårig erfarenhet från bland andra Ericsson och Huawei där hon haft ledande roller inom försäljning samt affärs- och produktutveckling av mobilnät.

Acuvi är mitt uppe i en kommande lansering av mikromotorplattformen ULTRA – en linjär ultraljudsmotor som levererar kraft och nanometerprecision i miniatyriserad förpackning. 

– Karin har djup erfarenhet från telekom vilket matchar läget när vi tar ULTRA till marknaden. Våra pågående projekt inom 5G, avancerad optik och diagnostik kommer att dra nytta av att vi förstärker bolagets kompetens och nätverk inom dessa områden. Jag är glad och stolt över att Karin väljer att börja jobba för Acuvi, säger Olof Stranding, vd Acuvi i pressmeddelandet.

Karin Thurberg har tidigare haft ledande roller inom globala teknologibolag bland annat som Produktchef för Radio Access inom Huawei och olika affärsdrivande roller inom Ericsson. Hon kommer senast från rollen som Chief Product Officer på JonDeTech Sensors.

– Jag är mycket imponerad av Acuvis världsledande teknologi inom precisionsmekanik. Jag ser fram emot att bidra till bolagets ledning med mitt affärsdriv och kompetens inom utveckling och telekominfrastruktur, säger Karin Thurberg, tillträdande CTO Acuvi.

Karin kommer att kliva in i sin nya roll i augusti. Acuvis nuvarande CTO, Mikko Vähäsöyrinki, skiftar fokus till rollen som Affärsområdeschef för Life Science Instrumentations och kommer även fortsättningsvis att ingå i bolagets ledningsgrupp.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-1