Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Luleå tekniska universitet
Teknik |

Ericsson och LTU ska ingår strategiskt samarbete

Det svenska telekombolaget har tecknat ett samverkansavtal med Luleå tekniska universitet för långsiktig och strategisk kompetensförsörjning.

Ericsson och LTU kommer att samverka inom utbildning-forskning-innovation, där målet är att nya banbrytande forskningsresultat ska spridas och nyttiggöras genom kommersialisering.

– Det känns viktigt att vi genom samverkansavtalet nu fördjupar vårt samarbete med Ericsson inom utbildning, forskning och innovationer. Vi har genom åren tillsammans uppnått betydelsefulla resultat inom bland annat telekommunikation. Det är givetvis viktigt för vår attraktionskraft som universitet internationellt att vi har nära och utökat samarbete med ett världsledande företag som Ericsson, säger Birgitta Bergvall-Kåreborn, rektor vid Luleå tekniska universitet i ett pressmeddelande.

Avtalet kommer att innebära att Ericsson bland annat kommer att stödja och tillhandahålla resurser för gemensamma projekt – där Ericssons kompetens inom IKT-området görs tillgänglig för universitetet och ger möjlighet till personalutbyte med LTU. 

LTU har samarbetat med Ericsson sedan mitten på 90-talet och drevs då av mobiltelefonins utveckling. Centrum för Distansöverbryggande Teknik (CDT) vid Luleå tekniska universitet som skapades tillsammans med bland annat Ericsson har över åren gett forskningsresultat som omsatts i bland annat nya produkter och tjänster. Det nya samarbetet stärker forskningsverksamheten ytterligare, liksom Ericssons konkurrenskraft.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons