Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© BITZER
Elektronikproduktion |

Tyskar köper danksa OJ Electronics

Tyska Bitzer Group har skrivit ett förvärvsavtal med danska OJ Electronics, en utvecklare av styrenheter för bland annat golvvärme och ventilationssystem.

Transaktionen förväntas slutföras senast under tredje kvartalet 2023. Med förvärvet investerar Bitzer i att bredda sitt bolagets omfattning och kunskap inom elektroniska komponenter för luftbehandling och golvvärmesystem, det framgår av ett pressmeddelande.

– Bitzer har sett stor potential i den strategiska riktningen av OJ Electronics och har förutsett att den gemensamma värdegrund, industriella likheter och ömsesidiga förstärkning av kompetenser kommer att vara till nytta för både företag och deras kunder, säger OJ Electronics vd, Erik Damsgaard.

OJ Electronics har varit verksamt sedan 1964 som utvecklar, tillverkar och distribuerar styrlösningar för ventilationssystem och elektrisk golvvärme. Huvudkontoret är beläget i danska Sønderborg men bolaget har även anställda och försäljningskontor i England, Polen och USA. Totalt har OJ Electronics över 180 anställda som utgår från huvudkontoret i Sønderborg där man har ett stort fokus på innovation och kundanpassning.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2