Annons
Annons
Annons
Annons
© Evertiq
Mönsterkort |

Martin Danielsson om flytten till NCAB

Efter 18 år hos Würth Elektronik i Sverige kände Martin Danielsson att det var dags för nya utmaningar. Under sin karriär hos den tyska koncernen byggde Martin upp och ledde framgångsrikt verksamheten i Sverige och Scandinavien. Under dom senaste åren så började det klia i fingrarna efter något nytt.

Och nytt blev det. Sedan början av maj axlar Martin Danielsson nämligen rollen som vd för NCAB Groups svenska verksamhet. Evertiq fick möjligheten att sätta sig ner med den nya vd:n under Evertiq Expo i Malmö.

Varför det efter 18 år var dags att lämna den tyska teknologikoncernen var en kombination av att leta efter nya utmaningar och att pröva vingarna på något helt annat, berättar Martin för Evertiq.

Varför det var just NCAB som var rätt plats att prova dessa vingar handlar enligt den nya vd:n till stor del om företagskulturen.

– Det är ett stabilt företag och ett företag som har visionen att växa framåt. Det har dom definitivt skrivit under på, säger Martin.

Martin kommer som bekant från en verksamhet med egen produktion och där i ligger en stor skillnad. Hos NCAB finns det ytterligare ett lager när det kommer till produkten — nämligen leverantörer och då främst i Asien men även i Europa.

– Det är ett helt annat typ av bolag, dock i samma bransch men med helt annan produkt, och det är ett annan typ av kundfokus och helt andra processer för att sälja mönsterkort jämfört med komponenter. Med det är klart att delar av den kunskap och erfarenhet som jag har från Würth Elektronik kommer jag att ta med mig och använda mig av att vässa verksamheten ännu mer än den redan är.

Martin nämner bland annat kundaktiviteter och att han vill att bolaget ska synas ännu mer ute hos kunder. Detta gäller allt från fysiska möten, digitala möten och det flöde som konstant finns omkring oss – det vill säga sociala kanaler och media.

Martin Danielsson är väl medveten om att han kliver in i en väloljad maskin och att hans första uppgift är att lära känna teamet och processerna som man jobbar enligt – innan det är dags att vässa till verksamheten ytterligare.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2