Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Scania
Elektronikproduktion |

Scania omstrukturerar bussverksamheten – lägger ner del av produktionen i Polen

Scania meddelar att bolaget beslutat att omstrukturera sin bussaffär. Ett beslut som innebär att bolaget lägger ner produktionen av vissa modeller och även att man stänger ner karossproduktionen vid fabriken i Słupsk, Polen.

Scania skriver i ett pressmeddelande att man tar dessa beslut för att ”kunna erbjuda kunder konkurrenskraftiga och hållbara mobilitetslösningar och säkra en lönsam tillväxt på en föränderlig marknad.”

Detta innebär enligt tillverkaren att bussverksamheten får en mer slimmad organisationsstruktur, och dessutom en mer slimmar produktportfölj, eller fokuserad som Scania skriver..

En fokuserad produktportfölj och produktutveckling framöver innebär att företaget kommer att fortsätta tillverka chassier med både bak- och frontmonterade motorer, med bibehållen bredd i drivlinealternativ, men upphöra med produktionen av Scania Citywide, Scania Interlink och låggolvs-chassier.

Detta innebär dock att Scania kommer att lägga ner den del av fabriken i Słupsk i Polen, som tillverkar karosser för Scania-chassier. Karossproduktionen kommer successivt att avslutas under första kvartalet 2024. Det här beslutet kommer inte att påverka chassiproduktionen i Słupsk eller Scanias andra verksamheter i Polen.

– Majoriteten av Scanias bussverksamhet har alltid skett i samarbete med externa karossörer, genom vilka vi uppnått en hög servicenivå och en stark global närvaro. Det framgångsrika konceptet kommer vi att bygga vidare på, a säger Stefano Fedel, Head of Sales and Marketing på Scania i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons