Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Electrolux
Elektronikproduktion |

Electrolux gör avsättning på 650 miljoner relaterat till franskt konkurrensärende

Den svenska vitvarutillverkaren gör en avsättning på cirka 650 miljoner kronor med anledning av en tidigare meddelad konkurrensutredning i Frankrike.

Electrolux skriver i ett pressmeddelande att en mindre del av avsättningen avser en förlikning i ett annat ärende i Europa. Avsättningen kommer att redovisas som en engångspost som påverkar rörelseresultatet under det andra kvartalet 2023.

Under 2013 blev Electrolux föremål för en undersökning av den franska konkurrensmyndigheten gällande överträdelser av konkurrensreglerna. Det som följde var ett beslut om att två två separata undersökningar skulle genomföras varav den första, gällande perioden 2006–2009, avslutades i december 2018.

Avsättningen som Electrolux nu gör gäller den andra undersökningen. I februari 2023 utfärdade konkurrensmyndigheten ett så kallat ”Statement of Objections” som inkluderade flera parter i vitvarubranschen och där Electrolux Frankrike påstods ha agerat i strid med konkurrensreglerna i landet mellan 2009 och 2014.

Den svenska vitvarukoncernen har nu ingått en förlikning med konkurrensmyndigheten – vilket är varför Electrolux nu gör denna avsättning. Det slutliga beloppet kommer att beslutas när processen avslutas, det framgår av ett pressmeddelande.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2