Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© NKT
Elektronikproduktion |

NKT redo för miljardinvestering

Evertiq har tidigare rapporterat om NKTs planer på att utöka kapaciteten vid högspänningsfabriken i Karlskrona. Kabeltillverkaren har nu meddelat omfattningen av sina investeringsplaner för den svenska kabelfabriken.

Med investeringar för mer än 11 miljarder kronor förbereder bolaget sig för framtida tillväxt – drivet av omställningen till förnybar energi i både Sverige och resten av världen.

Dessa 11 miljarder kronor kommer att göra det möjligt för NKT att bygga en ny, komplett fabrik inklusive ett tredje 200 meter högt kabeltorn som adderar produktionskapacitet bredvid den befintliga anläggningen. Enligt bolaget så kommer den extra kapaciteten den till världens största anläggning för produktion av högspänningskabel till havs. 

Investeringarna omfattar också ett nytt kabelläggningsfartyg med rekordhög kapacitet jämfört med existerande fartygen på marknaden.

– Med investeringarna i Sverige fortsätter vi att stärka vår turnkey förmåga och vår position som ett av de ledande kraftkabelföretagen på marknaden. Den utökade produktions- samt installationskapaciteten är viktig för att vi ska kunna fortsätta möta den växande efterfrågan på havbaserade energikablar. Vi ser fram emot att stödja den accelererande marknaden för havsbaseradvind från vår plats i Karlskrona, säger Claes Westerlind, vd i NKT, i pressmeddelandet.

Som Evertiq tidigare rapporterat räknar NKT med att investeringarna kommer att ha skapat 500 nya jobb när utbyggnaderna sätts i drift som planerat från 2027. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1