Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Epiroc
Elektronikproduktion |

Epiroc ska leverera batteri- och automationslösningar till Boliden

Epiroc har vunnit en stor order för gruvutrustning, inklusive batterielektriska fordon och automationslösningar, från Boliden för användning vid tre av sina underjordsgruvor i Sverige.

Den nya ordern följer Bolidens stora order av liknande utrustning från förra året. Boliden har beställt ett brett sortiment av gruvtruckar, lastare och borriggar, inklusive flera batterielektriska versioner. Maskinerna kommer att användas i norra Sverige vid gruvorna Rävliden och Renström – där Boliden producerar zink, koppar, bly, guld och silver – och vid Kankberggruvan, där det utvinner guld och tellur, en mineral som bland annat används i tillverkning av solceller.

Epiroc skriver i ett pressmeddelande att ordern värderas till cirka 130 miljoner kronor och bokades under det andra kvartalet 2023.

Utrustningsordern inkluderar, bland andra maskiner, gruvtrucken Minetruck MT42 SG, ortdrivningsriggen Boomer E20 SG, och bergförstärkningsriggen Boltec E10 SG – alla utrustade med batterielektrisk drivlina. Deep Automation, Epirocs paket med automationssystem och applikationer, kommer att användas för att automatisera materialhanteringsprocessen.


Visa fler nyheter
2024-03-01 09:18 V22.3.47-2