Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© skf
Elektronikproduktion |

SKF planerar att stänga fabrik i Luton

Det svenska bolaget planerar att konsolidera sin tillverkning av sfäriska rullager för att säkerställa sin konkurrenskraft på de europeiska marknaderna

SKF meddelar i ett pressmeddelande att den planerade konsolideringen är i linje med koncernens strategi att investera i automatisering och regionalisering – vilket också innebär en anpassning av tillverkningsverksamheten i Europa. Det hela kommer att resultera i att SKF lägger new lagertillverkningen vid sin fabrik i Luton, Storbritannien.
Tillverkningen i Lutonfabriken kommer successivt att trappas ner och förväntas vara helt nedlagd i slutet av 2024. Tanken är att produktionen ska flyttas till SKFs fabrik i polska Poznan.

De föreslagna åtgärderna är föremål för samråd med anställda och fackliga representanter. Fabriken i Luton har cirka 300 medarbetare. 

– Även om det är ett svårt beslut att fatta så är detta ett viktigt steg för att säkra vår långsiktiga konkurrenskraft på de europeiska marknaderna. För att säkerställa att vår produktion av sfäriska rullager förblir konkurrenskraftig krävs investeringar i nya maskiner och vår utvärdering visade att Poznan är den optimala fabriken för denna investering. Vårt omedelbara fokus är på att stödja våra kollegor i Luton, förklarar Aldo Cedrone, tillförordnad President, Industrial Region Europe Middle East and Africa, beslutet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1