Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© dr911 dreamstime.com
Elektronikproduktion |

AQ Enclosure lägger ner produktionen i Falköping

En storkund väljer att flytta produktionen utomlands, samtidigt löper AQ Enclosures hyreskontrakt i Falköping ut. Det hela har lett till att bolaget tagit beslutet att lägga ner verksamheten i staden och istället flytta den till Vaggeryd.

I Falköping har AQ Enclosure bland annat tillverkat maskiner för Tetrapak, företagets största kund och även den kund som flaggat för att man kommer att flytta produktionen utomlands. Tetrapaks produktion kommer att bege sig österut, till Bulgarien närmare bestämt, där AQ har en fabrik som redan jobbar med Tetrapak, skriver Jönköpings-posten.

Samtidigt som bolagets störta kund väljer att flytta produktionen löper hyreskontraktet för anläggningen i Falköping ut. Produktionen som kommer att finnas kvar efter Tetrapaks sorti kommer att flyttas till AQs fabrik i Vaggeryd, något som innebär att en hel del av bolaget anställda i Falköping kommer att sägas upp.

Thomas Löfgren, vd för AQ Enclosure Systems AB, säger till Jönköpings-posten att några av fabrikens 19 anställda har erbjudits att flytta med till Vaggeryd, men merparten kommer dock att sägas upp.

Hyreskontraktet i Falköping löper ut den första maj nästa år, så innan det kommer verksamheten ha flyttat.

– Det här ligger lite utanför vår kontroll. vi styr inte våra kunder, utan som legoleverantör måste man anpassa sig och Tetrapak är en global spelare, säger vd:n till tidningen.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons