Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 11 juni 2003

Internationellt försvarssamarbete

Saab, Ericsson, svenska IBM och amerikanska Boeing har tillsammans lÀmnat in offert till FMV avseende uppbyggnad av det svenska framtida nÀtverkbaserade försvaret.
Regering och Riksdag har bestÀmt att det svenska försvaret skall utvecklas mot ett nÀtverksbaserat försvar (NBF). De framtida försvarslösningarna innehÄller ett nytÀnkande med anvÀndning av civilt utvecklad teknik dÀr nya och befintliga försvarssystem anpassas för att ingÄ i ett integrerat försvar.
De samarbetande företagen bildar ett kraftfullt team med förmÄga att utveckla systemlösningar som lÀgger grunden för ett sÄdant nÀtverksbaserat försvar. Delar av lösningarna bedöms ocksÄ kunna anvÀndas för att stÀrka det civila samhÀllet inom kommunikations- och informationssystemomrÄdena.

Saab har erfarenhet av och kompetens inom utveckling, tillverkning och underhÄll av breda försvarssystemlösningar samt tillhandahÄllande av dÀrmed sammanhÀngande avancerade tekniska produkter och tjÀnster inom försvar, flyg, rymd och nÀraliggande omrÄden. Saab har kompetens avseende systemsammanhÄllning, integration och systemdesign pÄ "högre" systemnivÄer samt inom avancerade lednings-, vapen- och plattformssystem.

Ericsson har hög kompetens inom komplexa radarlösningar för sÄvÀl mark-som sjö- och luftburna plattformar inklusive ledningsfunktionalitet och omvÀrldssystem. IBM bidrar med företagets samlade erfarenheter frÄn att driva och utforma stora komplexa lösningar baserade pÄ informationsteknologi. Lösningar som Àr flexibla, skalbara, robusta och baserade pÄ öppna standarder.

Forskningsresurser frÄn On Demand Innovation Services, som Àr IBM Research tjÀnsteorganisation, kommer att stÀllas till förfogande.

Boeing Àr ett betydande amerikanskt försvarsföretag som av USA:s försvarsdepartement utsetts till en ledande aktör inom utvecklingen av framtida försvarssystem. Boeings tekniska kompetens, i kombination med dess arkitektur och integrationskunskaper, ger Boeing en unik position för att framgÄngsrikt stödja genomförandet av NBF-programmet.
Annons
Annons
Annons
Annons
LÀs Àven
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1