Annons
Annons
Annons
Annons
© Imsys
Komponenter |

Imsys slutför förvärvet av ForensIQ One

I början av året meddelade Imsys att bolaget planerade att ForensIQ One. Ett tids förhandlingar och ett halvår senare Imsys har köpt ForensIQ One för cirka 25,2 miljoner kronor.

ForensIQ One arbetar inom digital forensik och har redan en mycket lovande kundlista med ett snart hundratal olika polismyndigheter på nationell, federal samt regional nivå över hela världen som både köper samt utvärderar produkterna. Affärsidén är att förenkla och förbättra den digital delen av bevisföring i brottsutredningar.

Idag har bolaget två produkter – Case Investigator, vilket är grundstenen i produktportföljen och är en desktop-applikation. Den används för att visa data harmoniserat från olika forensiska verktyg i ett användarvänligt gränssnitt. 

Imsys' vd Jonas Wærn har i ett tidigare pressmeddelande sagt att han ser många gemensamma fördelar och ökade styrkor genom att samarbeta och att man först skall först och främst ska stärka försäljningen. Planen som följer är att använda resurser för att investera i fortsatt forskning och utveckling för att bli effektivare och bättre på produktutveckling inom såväl mjuk- som hårdvara.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1