Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Microwaves amps
Elektronikproduktion |

ScandiNova utökar RF-erbjudandet, köper Microwave Amps

Uppsalabolaget ScandiNova Systems siktar på att bredda sin produktportfölj och erbjudande inom RF-system med förvärvet av Microwave Amps, en tillverkare av avancerade RF-förstärkare som används inom forskning, medicinteknik, radar och olika industriella applikationer.

Microwave Amps produkter kommer att integreras som delkomponenter i ScandiNova’s befintliga RF-system, bredda företagets produktutbud och ge kunderna en mer heltäckande lösning. Båda företagen riktar in sig på liknande marknadssegment.

– Vi är mycket glada över att välkomna Microwave Amps till ScandiNova-familjen. Förvärvet ligger helt i linje med vår strategi att stärka vår position inom integrerade kraftsystem för kunder inom medicinteknik, industriella tillämpningar och forskning. Microwave Amp’s expertis och produkter inom RF-förstärkare kommer att stärka vår kompetens och vårt erbjudande inom detta område avsevärt, säger Niklas Edling, vd för ScandiNova i ett pressmeddelande.

ScandiNova befinner sig i en stark tillväxtfas och förvärvet av Microwave Amps innebär att företaget nu har över 200 anställda och banar väg för ytterligare expansion.

– Jag är mycket nöjd med denna viktiga utveckling och stolt över att vara en del av ScandiNova-koncernen. Detta samarbete kommer att stärka vårt företags framtida tillväxt och öppna upp för spännande marknadsmöjligheter, säger Neil Richardson, vd på Microwave Amps.

Köpeskillingen har inte offentliggjorts.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-2