Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Veoneer Arkcon
Elektronikproduktion |

Magna äger nu Veoneers Active Safety-verksamhet

Veoneer har slutfört försäljningen av affärsområdet Active Safety till Magna, ett mobilitetsföretag och en av världens största leverantörer inom bilindustrin. Affären offentliggjordes 20 december 2022.

– Idag är en fantastisk dag för all inblandade i Veoneers active safety-affär. Sammanslagningen med Magna skapar en ledande global leverantör för aktiv säkerhet och ger ett långsiktigt hem för våra anställda, våra lojala kunder och vår innovativa produktportfölj, säger Jacob Svanberg, Koncernchef, Veoneer i ett pressmeddelande

I april 2022 förvärvade SSW Partners Veoneer i en affär värd 4,6 miljarder dollar. Qualcomm Incorporated fullföljde därefter förvärvet av Arriver-verksamheten från SSW Partners.

Veoneer är nu helt fokuserat på säkerhetskritisk elektronik och har en stark position inom elektronik för kontroll av krockkuddar och säkerhetsbälten. För att markera denna förändring har företaget lagt till ”Safety Systems” till sitt varumärke.

– Veoneer Safety Systems är ett växande, kassaflödesgenererande företag med otroligt kompetenta medarbetare. Vår ledande position är resultatet av årtionden av leveranser av produkter med ledande kvalitet, kundservice och teknologisk innovation. När vi nu avslutat försäljningen av affärsområdet aktiv säkerhet är vi helt fokuserade på att hitta den långsiktiga ägaren för Veoneer Safety Systems, tillade Svanberg.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1