Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Micropower Group
Elektronikproduktion |

Danskar kliver in som majoritetsägare i Micropower

Det danska investmentbolaget Polaris har förvärvat en majoritetsandel i svenska Micropower Group.

Micropower Group skriver i ett pressmeddelande att man nu fortsätter sin framgångsresa och att koncernen befinner sig i en kraftfull expansion. Enligt det svenska bolaget får man nu en möjlighet att acceleration av tillväxten, samtidigt som verksamheten framtidssäkras, tack vare Polaris resurser, erfarenhet och nätverk.

Enligt det svenska bolaget är det helt enkelt rätt tid för att ta in en ny partner för att utveckla verksamheten enligt fastlagd strategi och affärsplan. Micropowers nuvarande vd, Torbjörn Gustafsson, kommer fortsätta i roll som vd för bolaget.

– Vi har varit framgångsrika med våra laddnings- och batterilösningar till industrin och samtidigt byggt en organisation och ett bolag för framtiden. Genom Polaris får vi nu tillgång till bred industriell kompetens och ett omfattande nätverk. Partnerskapet ger oss möjlighet att långsiktigt fortsätta investera i utveckling, produktion och våra marknader för att accelerera tillväxten ytterligare, säger Torbjörn Gustafsson i pressmeddelandet.

I samband med transaktionen tillträder Per Nordgren som ny styrelseordförande för koncernen. Per har en industriell bakgrund från nordiska industribolag i global tillväxt och har agerat industriell rådgivare till Polaris under förvärvsprocessen. Utöver Per förstärks styrelsen med Daniel Westberg, vd för Ewellix, samt Johan Pernvi från Polaris.

– Vi ser stor potential i Micropower Group som är en välskött verksamhet med lång erfarenhet, hög innovationsgrad, duktiga medarbetare och en unik position på en attraktiv marknad med goda tillväxtmöjligheter. Företaget levererar redan elektrifieringslösningar till världsledande industribolag, bland annat inom materialhantering. Vi ser fram emot ett nära samarbete med ledning och medarbetare för att nå fler kunder med Micropowers lösningar och fortsätta tillväxten under de kommande åren, säger Johan Pernvi, Partner på Polaris. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1