Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© PowerCell Sweden AB
Elektronikproduktion |

Bosch tecknar avtal med svenska PowerCell

Det svenska bolaget har tecknat ett avtal med den tyska industrijätten Robert Bosch GmbH om att tillverka bränslecellsstacken S3 åt PowerCell.

I och med detta avtal ökar PowerCell produktionskapacitet betydligt och fokuserar på att volymerna och leveranserna av bränslecellssystem samt utveckling av nästa generation bränslecellsstackar.

Efterfrågan på gröna energilösningar växer allt snabbare och under 2022 tecknade PowerCell avtal som omfattar bränslecellsstackar och bränslecellssystem, bland annat serieleveranser till ZeroAvia som tillverkar utsläppsfria flygplan. Enbart avtalet med ZeroAvia omfattar 5 000 bränslecellsstackar och leveranserna är planerade att börja 2024.

Redan under våren 2019 inledde Bosch och PowerCell ett samarbete för industrialisering, produktion och försäljning av PowerCell S3. Avtalet ger Bosch exklusiv rättighet att tillverka och sälja PowerCell S3 för användning inom fordonsindustrin. PowerCell har fullständiga rättigheter för alla andra applikationer och segment. 

Med det nya avtalet kommer Bosch att utöka PowerCells volymer av S3 till sin egna befintliga produktion. Tillverkningen sker i Tyskland och Bosch kommer att leverera testade och aktiverade 100 kW bränslecellsstackar till PowerCells anläggning i Göteborg.

– Avtalet med Bosch ökar vår produktionskapacitet väsentligt och ger oss möjlighet att effektivt möta den snabbt ökande efterfrågan på våra ledande vätgaselektriska lösningar. Vi fortsätter att skapa värde för våra kunder genom ledande produkter, innovation och utveckling av nästa generation bränslecellsstackar, säger Richard Berkling, vd för PowerCell i ett pressmeddelande.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2