Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Orbit One
Elektronikproduktion |

Orbit One blir delägare i Spectrum Technology

Kontraktstillverkaren Orbit One blir ny delägare i automationskonsulterna Spectrum Technology i Karlshamn.

Spectrum Technology är helt fokuserade på att leverera automationslösningar. Bolaget är specialiserade på att designa och implementera automatiserade system som syftar till att öka effektiviteten, minska kostnaderna samt förbättrar den övergripande prestandan och detta mot ett brett spektrum av industrier.

Orbit Ones vd Mattias Lindhe, berättar i ett pressmeddelande att spetskompetens inom automation är ett villkor för ”nearshoring” och att locka fler kunder att lägga sin tillverkning nära sin marknad.

– Med ett delägarskap och ett mycket nära samarbete får vi full tillgång till Spectrum Technologys ledande kompetens inom automation. Det ger oss ytterligare möjligheter att stärka vårt tjänsteerbjudande och samtidigt utveckla ledande automationslösningar. Vi har redan genomfört mycket lyckade projekt tillsammans, bland annat en ny unik robotcell, speciellt utvecklad på uppdrag av ett stort svenskt industriföretag, säger Mattias Lindhe.

Spectrum Technology utgår från lokaler i Karlshamn och består idag av ett team ingenjörer och tekniker fokuserade på skräddarsydda automationslösningar. Enligt uppgifter från Allabolag.se hade bolaget sex anställda 2021 och en nettoomsättning på 7,77 miljoner kronor

– Med en stor trygg partner som Orbit One som delägare kan vi ta på hos ännu mer komplexa projekt. Framför allt kan vi tillsammans fortsätta utveckla nya automationslösningar som skapar kostnadseffektiva lösningar hos Orbit One och därmed attrahera fler kunder att flytta hem sin tillverkning, säger Jonas Lindholm, vd för Spectrum Technology i pressmeddelandet.

Bolagen har inte offentliggjort hur stor delägande Orbit One kommer att ta.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1