Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Autoliv
Elektronikproduktion |

8 000 tjänster försvinner när Autoliv accelererar sparprogrammet

Bilsäkerhetsbolaget Autoliv meddelar att man kommer att minska antalet anställa globalt med upp till 8 000 tjänster.

Autoliv säger att bolaget kommer att accelerera sina globala strukturella kostnadsminskningar, och detta särskilt inom den europeiska verksamheten.

Konkret kommer detta innebära vad Autoliv kallar en ”optimering av bolagets geografiska fotavtryck och organisationsstruktur”, vilket innebär en avsevärd minskning av bolagets direkta och indirekta personalstyrka med upp till 11 procent. Det hela syftar till att förenkla bolagets logistik och fotavtryck och Autoliv planerar därför att stänga flera anläggningar i Europa.

Bolaget räknar med att åtgärderna kommer att resultera i att antalet ”indirekta” tjänster kommer att minska med upp till 2 000 positioner globalt, varav 1 000 av dessa kommer att ske i Europa. Samtliga divisioner och funktioner kommer att påverkas av dessa initiativ och Autoliv räknar med att de första personalminskningarna kommer att ske 2023.

Samtidigt kommer man minska antalet ”direkt” anställda globalt. Hela 6 000 tjänster, eller 11 procent, ska bort.

”Vi avser att förenkla och konsolidera hur vi verkar inom alla områden. Minskningen av antalet anställda kommer att påverka personer baserade på våra kontor, tekniska centra och fabriker, inklusive ledarskapspositioner på alla nivåer,” säger Mikael Bratt, vd och koncernchef för Autoliv i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons