Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© understand ai
Teknik |

Tyskt AI-bolag öppnar nytt i Göteborg

Tyska Understand.ai öppnar sitt första kontor och väljer då Sverige och Göteborg för investeringen.

Understand.ai har valt att öppna ett nytt försäljnings- och utvecklingskontor på Lindholmen, mitt i Göteborgs fordonskluster. Till det hela har man även rekryterat en tidigare Ericsson-anställd till nyckelrollen som teknisk chef och platschef i Göteborg.

Det tyska bolaget är en leverantör av lösningar för att generera objektiv bekräftad data främst kopplad till bilars perception. De specialiserar sig på automatiserad annotering med hjälp av maskininlärning och artificiell intelligens.

– Göteborg är en utmärkt plats att hitta talanger inom IT- och fordonsområdet. Genom att etablera den nya anläggningen kommer vi dessutom närmare våra lokala kunder och stärker vår tillgång till det svenska fordonsklustret. Jag är mycket glad att kunna meddela att Andreas Martin har tagit över som Head of Engineering och platschef. Han är en erfaren ledare med bakgrund inom mjukvara och teknik inom fordons-, IT- och telekommunikationsindustrin, säger Jürgen Daunis, vd för Understand.ai i ett pressmeddelandet

Genom att utnyttja artificiell intelligens och maskininlärning kan understand.ai minska manuell annotering och leverera högre volymer av högkvalitativa data inom kortare tidsramar. Bolaget är en del av den tyska underleverantörskoncernen dSpace och har huvudkontor i Karlsruhe, Tyskland.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-1