Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Racal Acoustics
Elektronikproduktion |

Invisio får sin största order någonsin

En order värd 130 miljoner kronor från det amerikanska försvars­departementet har landat hos svenska Invisio.

Invisio meddelar att man mottagit en order värd 130 miljoner kronor för hörselskydd och relaterade produkter under varumärket Racal Acoustics. Ordern från det amerikanska försvarsdepartementet är den största i bolagets historia och systemen kommer att användas i stridsfordon. Invisio säger att merparten av leveranserna kommer att ske under innevarande år.

Invisio förvärvade Racal Acoustics i slutet av 2020och har sedan dess rapporterat flertalet storordrar. Hörselskyddssystemen under Racal Acoustics används främst bland besättningsmän i stridsfordon och extremt bullriga förhållanden, vilket ställer höga krav både på kommunikationsförmåga och hörselskyddsfunktionalitet.

– Detta är ytterligare en imponerande framgång för Invisio. Det råder ingen tvekan om att Racal Acoustics-lösningarna är marknadsledande i extremt bullriga fordonsmiljöer. Den här ordern och de två beställningar som erhölls tidigare i år, på sammanlagt över 250 miljoner kronor, är tydliga exempel på den ökade aktivitetsnivå vi nu ser på marknaden för tunga militärfordon och rent generellt, säger Lars Højgård Hansen, vd för Invisio i ett pressmeddelande.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2