Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© PiezoMotor
Komponenter |

Ny order inom avancerad robotkirurgi till PiezoMotor

Acuvis dotterbolag PiezoMotor har under en tid levererat mikromotorer till en schweizisk kund som har utvecklat en operationsrobot för behandling av dövhet, nu kommer den första ordern för serieleveranser.

Genom robotkirurgi sätts ett implantat in i innerörat och PiezoMotors motorteknologi spelar en roll i lösningen. Kunden har erhållit nödvändiga marknadsgodkännanden för produkten och inleder nu serieproduktion. 

Acuvi har tack vare detta mottagit den första ordern för serieleveranser. Ordervärdet uppgår till cirka 3,6 miljoner och bedömning är att man räknar med uppföljningsorder under andra halvåret 2023. Leveranser inleds redan under juni månad.

– Vi har jobbat nära kunden under deras utvecklingsarbete och nu kom första större ordern som markerar start av ramp-up. Genom en kombination av avancerade algoritmer och robotiserad mikrokirurgi sätts ett implantat in i innerörat. Tack vare den precision PiezoMotors motorteknologi levererar är detta möjligt. För en människa hade ingreppet varit omöjligt att genomföra. Nerver 0,4 mm bort från ingreppet får inte komma till skada, säger Olof Stranding, vd för Acuvi i ett pressmeddelande.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1