Annons
Annons
Annons
Annons
© Huawei
Elektronikproduktion |

EU kan stänga dörren helt för Huawei när det kommer till 5G-utbyggnaden

EU överväger ett totalförbud för medlemsländerna att använda sig av företag som kan utgöra en säkerhetsrisk i deras 5G-nätverk, detta inkluderar kinesiska Huawei.

Redan 2020 gick EU ut med att medlemsländerna antingen kan begränsa eller utesluta så kallade "högriskleverantörer" – så som Huawei – i utbyggnaden av sina 5G-nät. Detta trots påtryckningar och uppmaningar om ett totalförbud av det kinesiska telekombolaget från USA.

EU:s kommissionär för den inre marknaden, Thierry Breton, ska tidigare under månaden ha informerat telekomministrarna att endast en tredjedel av EU-länderna hade infört ett Huawei-förbud i kritiska områden, enligt Financial Times.

Nu uppger tjänstemän till både Financial Times och Reuters att det går långsamt framåt, och att det finns en oro nere i Bryssel om att regeringarna rör sig allt för långsamt. Därför överväger EU att införa ett obligatoriskt förbud mot företag som anses utgöra en säkerhetsrisk.

Tyskland har bland annat pekats ut som ett av länderna som fördröjer det hela, trots att landet övervägt att förbjuda vissa komponenter från kinesiska företag Huawei och ZTE i sitt nätverk.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1