Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Uppsala Innovation Centre
Elektronikproduktion |

Prevas är intresserade av Unibaps industriverksamhet

Unibap har idag ingått en avsiktsförklaring med Prevas för att påbörja en dialog om övergång av företagets industriverksamhet.

Sedan 2013 har Unibap arbetat med att automatisera svensk industri genom sin robotik och AI-teknik samt att utveckla rymdteknik. Men över tid har, framför allt de senaste åren, har Uppsalabolaget rymdverksamhet vuxit allt starkare och står idag för nära 90 procent av bolagets verksamhet. 

Som en konsekvens av detta har Unibap beslutat inleda förhandlingar om att överlåta industriverksamheten till Prevas som har kapacitet att långsiktigt driva verksamheten vidare.

– Unibap är i ett mycket spännande skede vad gäller vårt rymderbjudanden vilket kräver att vi fokuserar till 100 procent på den marknaden. Vi är därför mycket glada att vi tillsammans med Prevas kan gå vidare in i en dialog om vår industriverksamhet. Vi ser mycket positivt på Prevas möjlighet att förvalta och utveckla verksamheten, säger Johan Åman, vd för Unibap i ett pressmeddelande.

Prevas själva ser en möjlighet att komplettera bolagets erbjudande inom avancerade visionlösningar med Unibaps spetskompetens inom AI och visionsteknik. 

– Inom Prevas blir Unibaps industriverksamhet en del av vår kärnverksamhet. Vi ser stor potential i en framtida gemensam tillväxt inom avancerade visionsystem baserade på AI & Machine learning för våra krävande och världsledande industrikunder, säger Magnus Welén vd för Prevas. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons