Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© MilDef
Elektronikproduktion |

Svensk tillverkare accelererar satsning i USA

Den svenska tillverkaren av taktisk IT Mildef meddelar att man accelererar satsningen på andra sidan Atlanten genom att slå samman MilDef Inc och den nyligen förvärvade Handheld-verksamheten, under en fokuserad enhet.

Rent praktiskt innebär detta att MilDefs närvaro i USA och produktfloran breddas – för ökad räckvidd inom militär, myndighet och kritisk infrastruktur.

Jim Rimay som idag är vd för Handheld US Inc. kommer att ta över ledningen för samtliga MilDefs aktiviteter i USA, med start i juli 2023.

Jim Rimay har suttit på toppen av Handhelds verksamhet i USA sedan 2015 och har en bakgrund inom den försvarsrelaterade IT-industrin, bland annat som vd för Getac i USA. Med konsolideringen ökar MilDef sitt affärsfokus och fördubblar sitt fotavtryck i USA.

– Med satsningen breddar MilDef sitt erbjudande och stärker samtidigt sin närvaro på världens största försvars- och säkerhetsmarknad. Vi fokuserar på affärsmässiga och operativa synergier och MilDefs totala verksamhet i USA har redan en omsättning på nästan 20 miljoner dollar, med en förväntad snabb tillväxt under de kommande åren. Vi är glada att kunna materialisera denna synergi efter Handheld-förvärvet och driva vår tillväxtresa på en verkligt lovande marknad för MilDef, säger Daniel Ljunggren vd MilDef Group i ett pressmeddelande.

MilDef skriver vidare att det inte finns några planer på förändringar när det gäller kontor eller operativa etableringar. Bolaget räknar snarare med att öppna fler kontor och anställa fler personer i USA i takt med att verksamheten växer.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1