Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Eve Systems GmbH
Elektronikproduktion |

ABB köper tyskt bolag inom smarta hem

Kraft- och automationsbolaget ABB förvärvar München-baserade smarta hemföretaget Eve Systems för en hemlig summa.

Eve Systems har varit verksamt sedan 1999 och har cirka 50 anställda. Bolaget beskrivs av ABB som en pionjär inom anslutningsstandarden Matter, som gör det möjligt för produkter i smarta hem att vara helt kompatibla, oavsett tillverkare och operativsystem, via den trådlösa tekniken Thread.

Med förvärvet flyttar ABB fram positionerna inom produkter för smarta hem som bygger på Matter and Thread. ABB skriver i ett pressmeddelande att bakgrunden till köpet är att efterfrågan på teknik för smarta hem ökar till följd av konsumenternas ökade intresse för energieffektivitet. Mer än hälften av Eves konsumentprodukter syftar till att hjälp hushåll med olika aspekter av energihantering.

– Vårt fokus är att vara den bästa och mest omfattande leverantören av smart teknik och innovation för våra globala kunder. Matter and Thread, där Eve är ledande, är en banbrytande utveckling för införandet av teknik för smarta hem. Tekniken innebär att olika enheter och tjänster kan integreras felfritt, intuitivt och säkert, vilket gör det möjligt för människor att hantera energi och sin omgivning på ett smidigt och säkert sätt, säger Mike Mustapha, chef för ABB Electrifications division Smart Buildings.

Vad prislappen för förvärvet landade på framgår inte av pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1