Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© mailthepic dreamstime.com
Elektronikproduktion |

Promoco växer i det tysta – dubbelt så stora som förr

På Propellervägen i Täby i Stockholm har Pomoco vuxit i det tysta. Under ett öppet hus under sena maj står det klart att kostymen var allt för stram och ny yta behövdes för att matcha tempot i verksamheten.

Promoco har under många år huserat i kontorslokaler på cirka 200 kvadratmeter i Hägernäs i Täby. Dessa har man självklart kvar och efter att en slägga mötte en vägg tog man även över 200 nya kvadratmeter från grannkontoret. Totalt utgår Promoco från närmare 400 kvadratmeter kontor i Täby, här sitter samtliga avdelningar som utgör Protection, Motion och Control.

Anders Berkquist, Sales Application Engineer, visar runt på kontoret och klart är att affärsutvecklingen går starkt framåt. Anders berättar att bolaget har dels byggt ett nytt lager – på närmare 300 kvadratmeter i en angränsande byggnad – för att säkra kapaciteten.

– Vi har också byggt upp en monteringslina med en anställda för montage som inte har samma komplexitet som produktionen i Bjursås, berättar Anders Berkquist.

På tal om produktionen i Bjursås så har även den verksamheten vuxit. Idag är man åtta personer i Dalarna, sju dedikerade till produktion och en som ansvarar för lagret.

Sysselsättningen är helt klart hög hos Promoco, och tempot lika så. Vd Sven Erik Grassón hintar om att en ny milstolpe kommer att nås – eller den har till och med passerats – under räkenskapsåret. Den berömda 100-miljonersvallen var målsättningen, något som man redan har överträffats. Men just hur långt över man landar återstår dock att se.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1