Annons
Annons
Annons
Annons
© Hexagon
Teknik |

Hexagon lanserar samarbete med Nvidia

Svenska Hexagon kommer att integrera sina plattformar med Nvidia Omniverse för att möjliggöra lösningar för industriella digitala tvillingar som låser upp potentialen hos industriell automation.

Samarbetet syftar till att möjliggöra lösningar för industriella digitala tvillingar som gifter reality-capture, digitala tvillingar för tillverkning, AI, simulering och visualisering för att skapa jämförelser med verkliga modeller, och detta i realtid. 

Hexagons HxDR-platform för reality capture och Nexus plattform för tillverkning kommer att kopplas till Nvidias Omniverse plattform för att utveckla och driva applikationer för industriella metaverse baserade på ramverket Universal Scene Description (USD). Detta kommer att resultera i en lösning som – enligt bolagen – gör det möjligt för kunder att driva tillverkning för digitala fabriker framåt och lösgöra kraften hos digitala tvillingar för inte bara intelligenta städer utan också för bygg och infrastruktur.

– Vårt innovationsteam har arbetat med Nvidia för att identifiera möjligheter som förenar reality capture, AI, simulering dataanalys och visualisering med plattformar för sömlös samverkan. Med Nvidia-teknologi och Hexagons Smart Digital Reality kommer våra lösningar att leverera jämförelser av modeller i verkliga och virtuella världen i realtid, säger Paolo Guglielmini, Hexagons vd och koncernchef i ett pressmeddelande.

Genom datainsamling och analyser i realtid utvecklar Hexagons Smart Digital Realities digitala tvillingar för att ge kunderna en 360-graders bild av den verkliga världen som sedan kan hjälpa till att förbättra produktivitet, kvalitet, säkerhet och lönsamhet när de används med simuleringslösningar.  


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2