Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB
Teknik |

Grönare tråd från Dahrén ska minska ABB:s miljöavtryck

Kopparlindningar från Dahrén tillverkad med råvara från Boliden-kommer ge skjuts till ABB:s arbete med att minska sitt CO2-avtryck globalt.

Inom sin tillverkning av utrustning för elektromagnetiska omrörare, EMS, åtar sig nu ABB att köpa kopparlindningar med lågt koldioxidavtryck från den globala leverantören Dahrén.

– Genom ett nära samarbete med Dahrén och Boliden hjälper ABB till att bygga ett ekosystem för leveranskedjan som fokuserar på låga koldioxidutsläpp och i förlängningen nollutsläpp av koldioxid, säger Ola Norén, ABB:s chef för metallurgiska produkter inom processindustrier.

Dahrén, som bedriver verksamhet i Sverige, Tyskland och Polen, tillverkar tråd med råkoppar inhandlat från Boliden, som i sin tur använder sig av fossilfri energi. Boliden-produkten har visats ha ett avtryck som ligger 65 procent lägre än genomsnittet i branschen.

ABB har beställt ett lager koppartråd från Dahrén för användning i luftkyld EMS för aluminiumtillämpningar. Deras ambition är att utöka volymerna framöver.

– Vi ökar hela tiden vår användning av kopparlindningar med låga koldioxidutsläpp och återvunnen koppar i våra EMS-tekniker, säger Ola Norén.

Miljötänket sträcker sig till återvinning som alltmer bäddas in i ABB:s utrustningsdesign. Företaget understryker i ett pressmeddelande att återanvändning av koppar, aluminium och stål sparar energi på mellan 75 och 95 procent jämfört med nyframställning. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1