Annons
Annons
Annons
Annons
© Prevas
Teknik |

Uddeholm lägger till mer ugnsstyrning från Prevas

Uddeholm ska öka antalet ugnar som styrs av Prevas energibesparande FOCS-systemet som även gynnar produktionskapacitet.

Den befintliga flottan på 10 FOCS-styrda ugnar förstärks med 20 ugnar som ska vara installerad under det första kvartalet 2024.

– 90 procent av stål som produceras i Skandinavien värms upp av ugnar som styrs av FOCS. Energibesparingarna ligger vanligtvis på 5-20 procent, säger Peter K Johansson, Sales Account Manager på Prevas.

FOCS kräver sällan att befintliga system ändras, enligt ett pressmeddelande från  Uddeholm. Företaget skriver att det ”helt enkelt kan läggas till som en högre nivå expertsystem” och därefter hjälper operatören att optimalt och automatiskt styra ugnen.

Även produktionskapaciteten ökar – med upp till 28 procent – genom att få ner till minimum den tid som en batch ligger i ugnen.

Martin Östberg, verksamhetskonsult på Prevas, berömmer Uddeholms omställning fossilfri produktion och klimatneutralitet. 

– Det är därför både kul och stimulerande att vi kan vara med på deras omställningsresa och bidra med strategiskt viktiga lösningar för att uppnå en hållbar produktion och spara energi, säger han.
 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2