Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Husqvana Group
Elektronikproduktion |

Husqvarna investerar miljoner i Angsa Robotics

Husqvarna Group meddelar att bolaget, via sin riskkapitalfond, investerar 2,5 miljoner euro i Angsa Robotics, ett tyskt startup-företag baserat i München som vill automatisera skräpuppsamling på grönytor.

Angsa Robotics håller på att utveckla en autonom lösning i form av en kostnadseffektiv, miljövänlig och AI-anpassad robot för skräpuppsamling på grönytor och investeringen från Husqvarna syftar till att påskynda utvecklingen och kommersialiseringen av robotplattformen.

– Husqvarna Ventures ser en stor potential i Angsa Robotics unika lösning för att automatisera skräpuppsamling på grönytor. Genom att investera i ett tidigt skede kan Husqvarna bidra till utvecklingen av Angsas innovativa teknik och samarbeta kring potentiella framtida produkter. Investeringen passar perfekt ihop med vår strategi att utforska nya kompletterande användningsområden för robotteknik och möta nya behov inom kommersiell grönyteskötsel, säger Mark Johnson, chef för Husqvarna Ventures i ett pressmeddelande.

 Lukas Wiesmeier, vd och medgrundare på Angsa Robotics, säger att investeringen,  i kombination med Husqvarnas globala nätverk, kommer att ge Angsa stöd för att skala upp utvecklingen och stärka bolagets marknadsföringsstrategi. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1