Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ericsson
Elektronikproduktion |

Ericsson har tillverkat en miljon 5G-radior åt Telia

En ny milstolpe har nåtts i partnerskapet mellan Ericsson och Telia. Ericssons tillverkningspartner Flex i Polen har producerat en miljon 5G-radioapparater åt Telia.

Den miljonte radion från Ericsson är en 5G Massive MIMO-radio, känd som antennintegrerad radiolösning (AIR), närmare bestämt en AIR 3278. Den förbrukar mindre energi och har en mindre och lättare design jämfört med tidigare generationer, samtidigt som den erbjuder större bandbredd och högre kapacitet. Ericsson skriver i ett pressmeddelande att fokus framåt är att minska storleken ytterligare och att sänka energiförbrukningen för sina 5G-radioprodukter.

– Under de senaste två åren har hållbarhet blivit en högre prioritet, särskilt när elpriserna ökat dramatiskt. Ett fokusområde idag när man utvecklar radioapparaterna är att minska storleken, vilket i sin tur minskar energiförbrukningen. Tillsammans med Telia fortsätter vi att bana väg för en hållbar framtid med 5G, säger Daniel Ode, tillförordnad chef för kundenheten Northern & Central Europe hos Ericsson i ett pressmeddelande.

Flex fabrik i polska Tczew brekrivs som en av de viktigaste europeiska anläggningarna för Ericssons 5G-radioproduktion. Fabriken står för huvuddelen av de volymer som går till Telias nät. 

Ericsson och Telia kommer tillsammans att fortsätta jobba med nya innovationer inom 5G. Tidigare i år gick bolagen samman och lanserade 5G-innovationsprogrammet NorthStar för industriföretag. NorthStar syftar till att påskynda införandet och omvandlingen av industrier med 5G, genom att utveckla och implementera nya digitala lösningar.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2