Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Midsummer
Elektronikproduktion |

Midsummer på jakt efter nya anställda i Italien

Det svenska solenergiföretaget Midsummer har rekryterat en lokal HR-specialist för att påbörja rekrytering av personal till sin italienska fabrik.

Maria Andersson kliver in i rollen som nyHR-specialist hos det italienska dotterbolaget Midsummer Italia. Hon kommer att inleda rekrytering av upp till 80 personer vid den fabrik i Bari – en fabrik som när den står klar blir Europas största fabrik för tillverkning av tunnfilmssolceller.

Maria Andersson har varit verksam i Bari i över ett decennium och arbetat med flera italienska teknikföretag. Hon talar italienska flytande och har erfarenhet av svensk, italiensk, spansk och kinesisk affärskultur. Hon kommer att jobba nära chefen för Midsummer Italia, Jarno Montella, och koncernens HR-chef Alexander Sjöberg.

Rekryteringsprocessen startar direkt med att anställa tekniker/ingenjörer och andra chefsbefattningar för fabriken i Bari. Senare i år siktar bolaget på att utöka rekryteringsprocessen till att omfatta alla andra funktioner som behövs i fabriken.

När fabriken i Bari står klar räknar man med att ha cirka 80 medarbetare på plats, från ledningspersonal till operatörer. Idag så står fabriken utrustad med fem av de elva planerade DUO-maskinerna för tillverkning av tunnfilmssolceller av typen CIGS.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2