Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Inission
Elektronikproduktion |

Inission tar in miljoner, ska investera i förvärv och kapacitet

Den svenska kontraktstillverkaren meddelade under sena gårdagen att bolaget skulle utreda förutsättningarna att genomföra en riktad nyemission av B-aktier om cirka 70 miljoner kronor till svenska och internationella institutionella investerare. Några timmar senare hade Inission genomfört en riktad nyemission om cirka 92 miljoner kronor.

Ett antal svenska och internationella institutionella investerare, däribland Creades via kapitalförsäkring, eQ Nordic Small Cap Fund, Fondbolaget Fondita Ab, Handelsbanken Fonder, Joh. Berenberg, Gossler & Co. KG och Swedbank Robur, deltog i den riktade nyemissionen. Genom den riktade nyemissionen tillförs Inission cirka 92 miljoner kronor före emissionskostnader.

Inission skriver i ett pressmeddelande att man planerar att använda nettolikviden från nyemissionen till att skapa ökat finansiellt handlingsutrymme för att kunna utföra på bolagets förvärvsstrategi. Utöver det kommer delar av kapitalet gå till att investera i kapacitet och kapacitetshöjande maskinutrustning i Inissions olika fabriker.

– Vi är mycket glada över det stora intresset från såväl nya som befintliga aktieägare, och ser det som ett kvitto på att investerare har tilltro till oss som bolag. Det tillförda kapitalet från den riktade emissionen ger oss goda förutsättningar att fortsätta exekvera vår förvärvsagenda, och ger oss en ökad finansiell flexibilitet som speglar såväl våra ambitioner som våra uppsatta finansiella mål. Detta inkluderar också att ge oss själva maximala möjligheter att exekvera på den fina efterfrågan som vi för närvarande upplever, varför vi avser använda delar av emissionslikviden till att investera i kapacitet och kapacitetshöjande utrustning i våra fabriker, säger Inissions vd, Fredrik Berghel i pressmeddelandet. 


Visa fler nyheter
2024-03-01 09:18 V22.3.47-1