Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Enua
Elektronikproduktion |

Norbit saminvesterar i laddboxbolaget Enua

Den norska elektroniktillverkaren har, tillsammans med riskkapitalfonderna Sarsia och ProVenture, investerat i Enua AS, ett laddareföretag för elfordon.

Enua tillhandahåller en bärbar elbilsladdare som syftar till att förenkla laddningen i och med sin flexibilitet. Norbits utvecklingsteam i Trondheim har tidigare stöttat Enua med hårdvaruutveckling och industrialisering. Enligt tillverkaren kommer den gemensamma investeringen med Sarsia och ProVenture kommer att tillföra expertis, erfarenhet och skalbarhet i Enua.

– Hos Enua tror vi på en framtid där teknik för oss närmare naturen. Elektrisk frihet är ett steg mot detta. Att samarbeta med Norbit, Sarsia och ProVenture tillför den nödvändiga kompetensen och kapaciteten för att hjälpa oss att förverkliga denna vision, säger Torben Aune, vd i Enua i ett pessmeddelande.

Tillverkningen av laddarna kommer att ske vid Norbits fabrik i Selbu. 

– Vi finner elektrifieringstrenden attraktiv och ser en fortsatt stark efterfrågan på tillverkningskapacitet och kompetens i Europa generellt och i Norge specifikt, säger Per Jørgen Weisethaunet, vd i Norbit.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2