Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB
Elektronikproduktion |

Din elektronik kan sluta fungera när 2G/3G-näten stängs ner

Konsumentverket skickar nu ut en varning om att mobiler och annan teknisk utrustning som enbart fungerar via 2G- och 3G-mobilnäten i värsta fall kan sluta fungera när näten stängs ner innan slutet av 2025.

Mobilnäten 2G och 3G kommer att som sagt att stängas ner helt innan utgången av 2025. Därför är det dags att kontrollera om din utrustning klarar uppgraderingen.

Högre krav på snabb kommunikation gör att tekniken i näten behöver uppgraderas till 4G/5G. En uppgradering som innebär att utrustning som styrs via mobilnätet kan sluta fungera om det inte går att uppgradera till de nyare näten. Enligt konsumentverket kan till exempel handla om allt från robotgräsklippare, hemlarm och routrar.

Bland de mer kritiska produkterna som kan komma att påverkas hittar vi hemlarm, personlarm, trygghetstelefoner och nödsamtal från bilar (eCall).

Då nedstängningen redan har börjar flaggar det nu för att är det läge att kontrollera utrustning som kopplas till mobilnätet. Men bara för att det är nytt betyder det inte att man är säker, det bästa är att kontrollerar att det finns stöd för 4G/5G.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons